SAUNA

Sauna

Bij Caesar Spa + Wellness kun je gebruik maken van de vele sauna’s, verschillende soorten douches, de Whirlpool, de Hammam en de relaxruimte.

Himalaya zoutkristal sauna

Treed binnen en voel de overweldigende oosterse sfeer. Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen, komen mineralen vrij die de lucht zuiveren. De verdamping en de aanwezige vochtigheidsgraad maken dat u deze specifieke zuiverende dampen kunt inademen. Zeer geschikt voor mensen met bronchiale klachten, astma en hooikoorts. Himalaya zoutkristallen hebben op het hele organisme een ontgiftende werking. De temperatuur in de zoutkristalsauna is zo’n 65 graden Celsius.

Infraroodsauna

Infraroodstraling heeft een enorme dieptewerking. Door deze diepe werking heeft het gebruik van deze sauna een positief effect op spierpijnen en reumatische aandoeningen. Temperatuur van de Infrarood sauna is 50 graden celcius.

Kelosauna

Een Kelo sauna is een sauna gebouwd met Kelo boomstammen. Kelo is Fins voor Den. De Kelo wordt ook wel poolspar genoemd. Deze poolspar groeit boven de gehele poolcirkel en zijn 300 tot 500 jaar oud. Terwijl u geniet van uw bezoek aan deze sauna, komt er een verrukkelijke dennengeur los uit de stammen waarmee deze sauna is opgebouwd. Deze dennengeur is heerlijk rustgevend en maakt de luchtwegen vrij. In deze sauna vind de traditionele Finse löyly plaats. Temperatuur in de KELO sauna is 85 graden celcius.

Stoombad

Het stoombad behoort tot de oudste tradities van natuurlijk baden. De warme stoom neemt dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid weg. Daarnaast hebben stoom en etherische oliën ook een gunstig effect op je luchtwegen. De luchtvochtigheid in een stoombad is extreem hoog waardoor het lastig is om te ademen en te zweten. De lichaamstemperatuur stijgt hierdoor en je lichaam wordt aan het werk gezet. Temperatuur in het stoombad is 40 á 50 graden.

Kruidensauna

De kruidensauna is een heerlijk geurende sauna van red ceder hout. Het aroma van lavendel, mint of rozemarijn komt door de stoom vrij die hieronder opgewekt wordt. De kruiden hebben een heilzame werking op het lichaam. In de kruidensauna geurt het altijd heerlijk. Temperatuur in de kruidensauna is 70 graden celsius.

Finsesauna

De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en uw spieren te ontspannen. De hoge temperatuur van deze sauna's zorgen voor transpiratie en verwijderen daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en dragen zorg voor een goede doorbloeding van de huid. Temperatuur van de Finse sauna is 95 á 100 graden.

Löyly

De löyly van de Caesar Fitness + Spa Resort wordt in de grote Kelo sauna gehouden. In deze sauna worden meerdere malen per dag opgietingen verzorgd. Een ruime hoeveelheid water met etherische olie wordt op de saunakachel gegoten en de hete geurende dampen worden door één van onze saunamedewerkers rond gewapperd. De hete en bevochtigde lucht stroomt hierdoor langs het lichaam en zorgt voor een hevige prikkelende warmtesensatie waarbij het lichaam extra aan het werk wordt gezet.
De löyly vindt elke dag plaats om 12:00,16:30 en 20:15 uur.