BODY & MIND STUDIO

Body & Mind Studio

De Body + Mind Studio met een ruime keuze aan Yoga lessen om uw moment van rust en ontspanning te nemen en de balans te hervinden tussen lichaam en geest.
De Body + Mind Studio brengt u in een sfeer van rust, waardoor u op een aangename manier tot uzelf kunt komen. Een moment waarbij u even de volledige aandacht op uzelf mag richten, een moment van niets hoeven en niets moeten. De verschillende yogalessen variëren van zachte tot meer intensievere yogavormen. Daarnaast zijn er lessen waarbij u op een milde manier kunt werken aan het versterken van uw lichaam, zoals Body Balance en Pilates.

Bekijk hier ons weekrooster

BODYBALANCE™

Bodybalance™ is een body & mind les bestaande uit een mix van bewegingen uit de traditionele Yoga, Thai Chi en Pilates. Het richt zich op het verbeteren van de lichaamshouding, flexibiliteit, kracht, coördinatie en balans. Deze les is zeer geschikt voor mensen die een iets intensievere vorm van een body & mind les prettig vinden. Met de verschillende opties, die door de instructeur wordt aangereikt, is de les aan te passen naar jouw eigen trainingsbehoefte.

BREATHING

Breathing les draagt bij aan het verlichten van stress en angst en het verbeteren van ontspanning en slaap. Deze ademhalingsles draagt ook bij aan jouw dagelijkse- en sportieve activiteiten. Je leert hoe je jouw ademhaling op een meer functionele manier kunt gebruiken en het volledige potentieel van je longen kunt benutten. De ademhalingsles bevat ontspanningstechnieken en maakt gebruik van actieve meditatie. De les is geschikt voor iedereen.

HATHA YOGA

Hatha yoga is waarschijnlijk de meest klassieke en bekende vorm van yoga. Tijdens de les neem je verschillende yoga houdingen aan en doe je ademhalingsoefeningen om de balans tussen lichaam en geest te bevorderen. Hatha yoga is voor iedereen geschikt, van beginner tot ervaren yoga beoefenaars. Het is een ideale lesvorm om kennis te maken met yoga.

HATHA YOGA & MEDITATION

Hatha yoha & meditation is een exclusieve yoga les waarbij de focus ligt op meditatieve yoga. Je leert het toepassen van Concentration Meditation, om de geest tot rust te brengen en Insight Meditation, om het zelfbewustzijn te ontwikkelen en te vergroten. Om de sessie compleet te maken, zijn de deelnemers welkom om de opgietritueel in de sauna bij te wonen.

IYENGAR YOGA

Iyengar yoga is gericht op het aannemen van verschillende yoga houdingen gecombineerd met de juiste ademhaling. De houdingen worden over het algemeen voor een langere periode vastgehouden. Dit biedt de mogelijkheid om meer in detail de houding te verbeteren. Iyengar maakt gebruik van attributen om deelnemers te helpen hun houding te perfectioneren en op een veilige manier verder te komen in houdingen. Iyengar yoga is geschikt voor mensen die met yoga willen beginnen, aan hun rug- of nekklachten willen werken of hun houding willen perfectioneren.

PILATES

Pilates is bedoeld om te concentreren op langzame en gerichte bewegingen voor het creëren van slanke en sterke spieren met focus op de buik en rug. Het is een zachte maar zeer effectieve sessie voor het verbeteren van de houding, flexibiliteit en het voorkomen van blessures. Pilates is voor iedereen, voor alle niveaus van fysieke fitheid en voor elke leeftijd.

VINYASA YOGA

Vinyasa yoga kan worden gezien als de meest atletische yogastijl. In Vinyasa lessen wordt de beweging gecoördineerd met je ademhaling en beweeg je van de ene houding naar de andere. Het is gericht op het opbouwen van conditie, kracht, flexibiliteit, innerlijke rust en het juist toepassen van de ademhaling. Ideaal voor diegenen die op een meer dynamische manier yoga willen beoefenen.

YIN YOGA

Yin yoga is een langzame stijl van yoga met houdingen op de vloer die voor langere tijd worden vastgehouden. Houdingen kennen een duur van 45 seconden tot twee minuten. Yin yoga is geschikt voor mensen die yoga op een zachte manier willen beoefenen. Het is ook een geweldige les voor beginners. De lessen zijn ontspannen. Eigenlijk laat je de zwaartekracht het meeste werk doen.

YIN YANG YOGA

Yin yang yoga combineert twee yogastijlen in één les. De voordelen van het passief vasthouden van yogahoudingen (Yin) met meer dynamische series en staande houdingen (Yang) worden gecombineerd. Yin Yang Yoga is geschikt voor iedereen, van beginners tot ervaren yoga beoefenaars.