BODY & MIND STUDIO

Body & Mind Studio

Een druk leven eist vaak ook zijn tol op uw balans tussen lichaam en geest. Deze disbalans kan heel concreet naar boven komen door fysieke of psychische klachten. De Body & Mind Strudio biedt u de faciliteiten om uzelf weer in balans te brengen. Hier kunt u volledig tot rust komen tijdens onze yogasessie, body balance- en pilateslessen.

Yin Yoga

Bij deze zachte yogavorm, oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel. Bij yin yoga worden de houdingen lang aangehouden, zo’n 3 tot 5 minuten. Het is als een meditatie in een yogahouding; je oefent aandachtig zijn en je openstellen voor wat zich van binnen voordoet. De weerstand die je tegenkomt ga je verzachten met behulp van de ademhaling. De houdingen stimuleren op zachte wijze het bindweefsel zoals banden en kraakbeen, waardoor het zich kan verstevigen en eventueel herstellen. Het bevordert een grote mate van beweeglijkheid in de spieren en gewrichten, stimuleert de meridianen (het openen van de dieper gelegen energiekanalen) en brengt de geest tot rust. Yin yoga is een goede tegenhanger voor de meer krachtige en actieve yogavormen.

Mindfulness

Er is veel stress in de westerse maatschappij. In het hoofd zitten en teveel gedachten hebben is soms lastig. Verstilling en onthaasting is dan fijn. In deze les wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment te arriveren en om van hieruit te gaan leven. Door middel van de ademhalings en meditatie technieken: bodyscan, zitmeditatie, de berg en meer meditatie en andere boeddhistische methodieken wordt dit effect bereikt. Volledig aanwezig zijn in het moment op 3 niveaus: physiek, emotioneel en mentaal. Een grotere helderheid en verbinding ontstaat in het moment zelf. Voelen, denken en vervolgens handelen is een wijze volgorde. Je leert bewust te worden van je automatische denk en gedragspatronen. Door de inzichten tijdens deze lessen ben je in staat om je leven beter vorm te geven en je bewustzijn te verruimen.

Pilates

Buik, lage rug en billen staan centraal. Dit gebied wordt bij Pilates 'the powerhouse' genoemd, ofwel: het centrum van kracht. Er is daarom veel aandacht voor 'centering': bewegen vanuit het middelpunt van het lichaam. Het draait bij Pilates om concentratie, controle, het maken van vloeiende bewegingen, precisie en ademhaling. De oefeningen resulteren niet in de opbouw van extra spiermassa, maar vooral in meer lenigheid en een betere lichaamshouding.

BODYBALANCE ™

Is een body & mind groepstraining. Deze les maakt gebruik van een mix van traditionele Yoga, Thai Chi en Pilates bewegingen. Oude culturen wijzen al eeuwen op de voordelen van een goede balans tussen lichaam en geest. BodyBalanceTM richt zich op het verbeteren van je houding, lenigheid, kracht, coördinatie en evenwicht.

Bekijk hier ons weekrooster